Pasta met pittige tomatensaus en chipolata

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb zin in balletjes maar geen zin in het draaien van balletjes. Daarom haalde ik enkele chipolata's bij de slager en daar kneep ik kleine balletjes uit. Ideaal voor dit pastagerecht! Een klein zakje verse, jonge spinazie erbij voor extra groentjes en we kunnen weer aan tafel.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 2 chipolata's
  • 1 blik Mutti fijne tomatenpulp
  • 1 bokaal Mutti pastasaus met gegrilde groenten
  • 1 eetlepel Bomba Calabrese picanti (pittige saus)
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd
  • snuif zout
  • 200 gr paccheri (grote tube pasta)
  • 100 gr jonge spinazie
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Knijp stukjes worst uit de chipolata, tot je een lege darm overhoudt (de darm gooi je weg).
  • Bak de stukjes worst aan tot ze wat kleur krijgen.
  • Voeg de tomatenpulp, de pastasaus en de pittige saus toe en breng alles aan de kook.
  • Verminder de warmte, voeg de basilicum toe en laat de saus zachtjes garen.
  • Kruid met zout.
  • Ondertussen kook je de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Net voor het einde van de gaartijd, schep je de pasta in de saus, samen met een grote pollepel pastakookvocht. Laat de pasta verder garen tot hij klaar is.
  • Roer de spinazie door de saus en laat ze slinken.
  • Strooi vers geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht en schep op.

TIP:

Haal eens een spie Parmezaanse kaas in huis en rasp zelf je kaas. Je zal verbaasd zijn over het verschil met de voorverpakte geraspte kaas.

Reacties