Appeltaart in bladerdeeg
Foto Cathy Van de Moortele |
Hoe eenvoudig kan het zijn: appeltaart. Een taart die iedereen eens moet gemaakt hebben. Gewoon, zoals jij dat wilt, met bladerdeeg of kruimeldeeg. Lekkere stukjes of schijfjes appel en klaar.
Wat hebben we nodig:
- 1 vel bladerdeeg
- 100 gr ei (2 eieren)
- 90 gr fijne griessuiker
- 10 gr vanillesuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 60 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 5 appels, geschild, van het klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden (700 gr blokjes)
- sap van 1 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
- Klop de eieren op met de twee soorten suiker, het vanille extract en de boter.
- Doe de blokjes appel in een kom en besprenkel ze met het citroensap.
- Schik de appelblokjes op het bladerdeeg en giet er het beslag over.
- Schuif de taart voor 35 - 45 min in de oven.
- Laat de taart in de vorm afkoelen op een rooster.
TIP:
Je kan de taart na het bakken nog een bestrijken met wat taartgelei of ze bestuiven met bloemsuiker.
Reacties