Appeltaart in bladerdeeg

Foto Cathy Van de Moortele

Hoe eenvoudig kan het zijn: appeltaart. Een taart die iedereen eens moet gemaakt hebben. Gewoon, zoals jij dat wilt, met bladerdeeg of kruimeldeeg. Lekkere stukjes of schijfjes appel en klaar.

Wat hebben we nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 gr ei (2 eieren)
  • 90 gr fijne griessuiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 60 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 5 appels, geschild, van het klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden (700 gr blokjes)
  • sap van 1 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
  • Klop de eieren op met de twee soorten suiker, het vanille extract en de boter.
  • Doe de blokjes appel in een kom en besprenkel ze met het citroensap.
  • Schik de appelblokjes op het bladerdeeg en giet er het beslag over.
  • Schuif de taart voor 35 - 45 min in de oven.
  • Laat de taart in de vorm afkoelen op een rooster.

TIP:

Je kan de taart na het bakken nog een bestrijken met wat taartgelei of ze bestuiven met bloemsuiker.

Reacties