Lente slaatje met mango en mozzarella

Foto Cathy Van de Moortele

Ik proef en ruik de lente, de vogeltjes tjilpen er lustig op los en de vingers kriebelen om zomerse gerechtjes te maken. Wat dacht je van een kleurrijke salade met mango en mozzarella? Ja toch? De basilicum groeit hier al weelderig in mijn indoor kruidentuintje.

Wat hebben we nodig:

  • 45 ml balsamico
  • 10 ml vloeibare honing
  • peper van de molen
  • zout
  • 3 basilicumblaadjes, gescheurd
  • 45 ml olijfolie, extra vierge
  • 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje mozzarellabolletjes, uitgelekt
  • 1 mango, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de balsamico in een bokaaltje met de honing.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe de basilicum erbij.
  • Sluit het deksel en schud goed.
  • Voeg nu de olie toe en schud goed tot de dressing gemengd is.
  • Doe de tomaatjes, rode ui, mozzarella en mango in een kom.
  • Hussel alles door elkaar.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Werk af met extra basilicum.

TIP:

Maak deze salade niet te lang op voorhand, vers is beter. De dressing kan je wel op voorhand maken en in de koelkast bewaren.

Reacties