Aardappelsalade met gerookte zalm

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig, gewoon lekker. Serveer deze salade op ijsbergsla.

Wat hebben we nodig:

  • 3 - 4 aardappelen, goed gewassen
  • peterselie, fijngesnipperd
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 3 bladeren ijsbergsla, gehakt
  • peper van de molen
  • zout 
  • enkele chilivlokjes (ik heb pul biber gebruikt, ook wel gekend onder de naam aleppo peper)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • gerookte zalm, gesnipperd
  • 4 grote bladeren ijsbergsla

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de aardappelen gaar. Laat ze even afkoelen en trek de schilletjes er dan vanaf.
  • Snij de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
  • Strooi de peterselie en de fijngesnipperde ui over de aardappelen.
  • Snij de eieren in blokjes en meng ze samen met de gehakte ijsbergsla voorzichtig onder de aardappelen.
  • Kruid met peper, zout en pul biber.
  • Maak een dressing van de olie, witte wijnazijn en het sap van 1/2 citroen en verdeel die over de salade.
  • Strooi de gerookte zalm over de salade en schep nogmaals om.
  • Leg voor elke persoon een groot blad ijsbergsla op een bord.
  • Verdeel de salade over de 4 bladeren.
  • Werk af met extra peterselie, reepjes gerookte zalm en pul biber.

TIP:

Je kan ook bieslook of dille in de salade doen. Net wat jij zelf lekker vindt.

Reacties