Marmercake

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van de recepten van de Franse patissier, Bruno Albouze, dat zal niets nieuws zijn voor jullie. Op Instagram zag ik enkele beelden voorbij komen van zijn marmercake en ook al was het ondertussen 22u30, ik moest en zou die marmercake maken. En ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Wat hebben we nodig:

  • boter
  • 115 gr boerenboter, zacht (maar niet gesmolten)
  • snuifje zout
  • 175 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 150 gr ei (3 eieren)
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 200 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 60 ml melk, warm
  • 15 gr pure cacao

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Vet een cakevorm (tulband, rechthoekige vorm, ronde vorm, briochevorm) in met boter. Leg een bakpapiertje in de vorm en vet die ook nog eens in.
  • Klop de boter romig in de kom van de Kenwood.
  • Voeg het zout en de gezeefde bloemsuiker toe en klop verder tot een homogeen, zacht beslag.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop goed op na elke toevoeging. 
  • Duw tussentijds het beslag naar beneden met een spatel.
  • Voeg ook de vanille toe.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg het in 1x toe aan het beslag.
  • Klop nog eens kort door elkaar.
  • Verdeel het beslag in 2 delen.
  • Roer de warme melk en de cacao door elkaar en voeg dit chocolademengsel toe aan één deel van het beslag.
  • Schep afwisselend bleek en donker beslag in de vorm.
  • Met een houten satéprikker, maak je een paar keer een 8-beweging door het beslag, om de cake te marmeren.
  • Bak de cake 40 - 45 min of tot een satéprikker droog uit het midden komt.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster gedurende 10 min.
  • Ontvorm de cake voorzichtig en laat hem verder afkoelen op een rooster.

TIP:

Heb je een grote tulbandvorm die je wilt gebruiken? Verdubbel dan het recept.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties