Krokante konijnenfileetjes

 

Foto Cathy Van de Moortele

Als je denkt dat dit kippenvingers zijn, dan ben je verkeerd! Deze keer heb ik gekozen voor fileetjes van konijn: de konijnenhaasjes. Door ze eerst sous-vide te garen, waren ze mooi sappig en mals en klaar om te paneren met panko. Frituur ze kort voor een krokante bite!

Wat hebben we nodig:

  • 4 konijnenhaasjes, drooggedept
  • peper van de molen
  • zout
  • bloem
  • ei, geklutst
  • panko

Hoe gaan we te werk:

  • Zet je warmwaterbad klaar en programmeer je sous-videstick voor op 57°C voor 2u30.
  • Kruid de haasjes aan beide zijden met peper en zout.
  • Vacumeer de haasjes en laat ze in het warme water zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
  • Haal de haasjes uit het warmwaterbad en knip de zak open.
  • Dep de haasjes droog.
  • Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Zet een rooster klaar.
  • Wentel de haasjes door bloem, ei en panko. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
  • Frituur de konijnenfileetjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op een rooster.

TIP:

Je kan de haasjes op voorhand sous-vide garen en ze in de koelkast in de gesloten zak nog enkele dagen bewaren.
Ik heb de konijnenhaasjes gekocht bij Delhaize, waar je ook de schouders en billen apart kan kopen.

Reacties