Spaghetti met gebakken bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele

Bam! Hoe lekker is dit! Soms verras je gewoon jezelf met restjes uit de koelkast: 1/4 bloemkool, nog wat vers gemaakte spaghetti die al 2 dagen lag te drogen op het pastarek, de laatste lepel oestersaus en nog een klomp Parmezaanse kaas, die ik anders achteloos zou opgesmikkeld hebben. En knoflook... altijd goed bij pasta.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • 1/4 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • enkele chilivlokjes
  • 1 teen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
  • spaghetti voor 2 personen
  • 1 grote eetlepel oestersaus
  • jonge thijm, gerist
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng dat aan de kook.
  • In een diepe hapjespan, verwarm je wat olijfolie.
  • Leg de bloemkoolroosjes in de pan, op de platte kant en laat ze mooi kleuren.
  • Draai ze om en laat ook de andere kanten mooi kleuren.
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit ze mee.
  • Kruid met chilivlokjes en voeg ook de plakjes knoflook toe.
  • Ondertussen gaar je de spaghetti al dente.
  • Voeg de al dente pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Roer de oestersaus door het geheel en strooi er de jonge thijm over.
  • Laat de pasta nog even verder garen.
  • Werk af met Parmezaanse kaas naar smaak.

TIP:

Ik heb geen zout meer toegevoegd aan het gerecht, omdat het pastawater en de Parmezaanse kaas al zout genoeg zijn.
Snij je bloemkoolroosjes in 4, zodat je telkens 2 platte kanten hebt. Die kan je mooi bruin bakken zodat ze extra smaakvol worden.
Heb je vers pastadeeg over? Rol het uit tot lasagnevellen en snij er willekeurige stukjes uit. Morgen maken we er een nieuw gerecht mee.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties