Gebakken aardappeltjes met citroen
Foto Cathy Van de Moortele |
Geen zin in de aardappelkrans met rozemarijn van enkele weken terug? Wat denk je dan van ovengebakken aardappelpartjes met citroen? Ja? Ok, daar gaan we.
Wat hebben we nodig:
- 3 middelgrote aardappelen, geschild, gewassen en in 6 gelijke parten gesneden
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- provençaalse kruiden
- verse thijm, gerist
- lookpoeder
- uienpoeder
- sap van 1/2 citroen
- 240 ml kippenbouillon, heet
- takje rozemarijn
- verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een grote ovenschaal klaar.
- Leg de aardappelpartjes in de ovenschaal.
- Meng de olijfolie met peper, zout, paprikapoeder, provençaalse kruiden, thijm, lookpoeder en uienpoeder.
- Giet deze gekruide olie over de aardappelpartjes en meng goed.
- Voeg het citroensap en de kippenbouillon toe (de aardappelpartjes moeten voor de helft onderstaan).
- Leg een takje rozemarijn op de aardappeltjes. Leg de uitgeperste citroen tussen de aardappelen.
- Bak de aardappeltjes 1u, onafgedekt, tot alle bouillon opgenomen is.
- De aardappeltjes moeten mooi zacht zijn aan de binnenkant.
- Strooi de peterselie over de aardappeltjes en serveer.
TIP:
Soms heb ik gewoon zin in deze aardappeltjes met een lekker dipsausje erbij.
Reacties