Gebakken aardappeltjes met citroen

Foto Cathy Van de Moortele

Geen zin in de aardappelkrans met rozemarijn van enkele weken terug? Wat denk je dan van ovengebakken aardappelpartjes met citroen? Ja? Ok, daar gaan we.

Wat hebben we nodig:

  • 3 middelgrote aardappelen, geschild, gewassen en in 6 gelijke parten gesneden
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • provençaalse kruiden
  • verse thijm, gerist
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 240 ml kippenbouillon, heet
  • takje rozemarijn
  • verse peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een grote ovenschaal klaar.
  • Leg de aardappelpartjes in de ovenschaal.
  • Meng de olijfolie met peper, zout, paprikapoeder, provençaalse kruiden, thijm, lookpoeder en uienpoeder. 
  • Giet deze gekruide olie over de aardappelpartjes en meng goed.
  • Voeg het citroensap en de kippenbouillon toe (de aardappelpartjes moeten voor de helft onderstaan).
  • Leg een takje rozemarijn op de aardappeltjes. Leg de uitgeperste citroen tussen de aardappelen.
  • Bak de aardappeltjes 1u, onafgedekt, tot alle bouillon opgenomen is. 
  • De aardappeltjes moeten mooi zacht zijn aan de binnenkant.
  • Strooi de peterselie over de aardappeltjes en serveer.

TIP:

Soms heb ik gewoon zin in deze aardappeltjes met een lekker dipsausje erbij.

Reacties