Romige kippensoep met pasta

Foto Cathy Van de Moortele

Wat is er nu beter dan een kop dampende kippensoep op een koude, winterse dag? Een kop dampende kippensoep met pasta. 

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en in brunoise gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en in brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, gewassen en in brunoise gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • peper van de molen
  • zout
  • oregano
  • enkele takjes thijm
  • 1 laurierblad
  • 800 ml (verse) kippenbouillon
  • 240 ml room 35%
  • 100 gr korte pasta
  • 1 gegaarde kipfilet, in stukjes gesneden
  • verse peterselie, gesnipperd
  • blad van de selder, gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers aan tot ze wat glazig worden.
  • Voeg de wortel en selder toe, strooi er de geperste knoflook bij en kruid met peper en zout en laat die even meefruiten.
  • Kruid met oregano, thijm en laurier.
  • Giet de bouillon bij de groenten en breng alles aan de kook.
  • Voeg de room toe.
  • Verdeel de pasta over de soep en laat die meegaren tot hij al dente is.
  • Voeg de kip toe en warm nog even goed door.
  • Gooi de thijm en laurier weg.
  • Werk af met verse peterselie en gesnipperd selderblad en het citroensap.
  • Verdeel de soep over 2 diepe borden en geef er vers gebakken brood bij.

TIP:

Als je geen verse kippenbouillon hebt, neem dan gerust bouillonblokjes en water.
Ideaal als je kip kan gebruiken, die gegaard is in de bouillon.
Maak je soms zelf verse pasta en heb je deeg over? Rol het dan uit en snij er willekeurige stukjes uit. Droog ze en je hebt pasta voor je kippensoep!

Reacties