Kip cordon bleu

Foto Cathy Van de Moortele

Hou jij ook niet van droge, vezelige kipfilet? Lees dan vooral verder. Ik heb deze kipfilet gevuld met smeuïge raclettekaas en kruidenham, alvorens ik hem sous-vide gegaard heb. Daarna mocht de kip opstijven in de koelkast en werd hij nadien gepaneerd met Japans broodkruim en gefrituurd. Heerlijk! Je zal nooit meer zeggen dat kipfilet niet sappig kan zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 2 kipfilets
  • 4 plakken raclettekaas
  • 2 plakken (kruiden)ham
  • peper van de molen
  • zout
  • bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • panko
  • frituurolie

Hoe gaan we te werk:

  • Droog de kipfilets af met keukenpapier.
  • Snij de kipfilets horizontaal door, maar zorg dat ze nog een beetje aan elkaar vast zitten.
  • Leg de kipfilets tussen twee vellen plastic folie en klop ze plat met een vleeshamer.
  • Beleg de kipfilets met kaas en ham en vouw ze weer dicht.
  • Kruid aan beide kanten met peper en zout.
  • Wikkel de cordon bleu in plasticfolie en rol hem mooi dicht, zoals je een snoep zou dicht draaien.
  • Vacumeer de kipfilets op deze manier in een vacumeerzak.
  • Verwarm je warmwaterbad voor op 60°C en stel de tijd in op 2u.
  • Laat de zak met kipfilets in het bad zakken wanneer de temperatuur bereikt is.
  • Laat de kip 2u garen.
  • Haal de zak uit het warmwaterbad en laat hem afkoelen in de koelkast.
  • Knip de zak open en verwijder de folie die rond de kip zit.
  • Zet 3 schoteltjes klaar: eentje met bloem, eentje met losgeklopt ei en eentje met panko.
  • Rol de cordon bleus eerst door de bloem, daarna door ei en dan door panko.
  • Zorg dat de kip overal goed bedekt is.
  • Verwarm de frituurpan tot 180°C.
  • Bak de cordon bleus goudbruin en krokant.

TIP:

Lekker tussen een broodje met zelfgemaakte Thousand Island saus.

Reacties