Paccheri pomodoro

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik weet niet meer precies wanneer ik die zak paccheri kocht of wat ik er mee wou gaan doen, maar de zak is open en het eerste gerecht achter de kiezen. Het moet allicht gekocht zijn tijdens een bezoekje aan een Italiaanse winkel, maar dat geheugen... gatenkaas, geen Parmiggiano...

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
  • een stukje chilipeper, fijngesnipperd
  • 250 gr kerstomaatjes, in 4 gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 flinke eetlepel Mutti tomatenpuree 
  • enkele blaadjes basilicum, gesnipperd
  • 250 gr paccheri pasta
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en laat daar wat olijfolie warm in worden.
  • Fruit de plakjes knoflook mee, zonder ze te laten kleuren en strooi er de fijngesnipperde chilipepertjes bij.
  • Voeg de tomaatjes toe en bak ze mee.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de tomatenpuree door de tomaatjes en laat die even meegaren. Strooi de basilicum over de saus en roer om.
  • Ondertussen zet je een pot met gezouten water op het fornuis en breng je die aan de kook.
  • Kook de paccheri tot ze al dente zijn.
  • Schep de pasta over in de hapjespan, samen met een pollepel pastakookvocht. Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
  • Strooi flink wat Parmezaanse kaas over de pasta en schep om.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe borden en strooi er nog extra kaas over. Werk af met een drizzle olijfolie en vers gemalen peper.

TIP:

Probeer een stuk Parmezaanse kaas te kopen die je zelf kan raspen. Het is niet te vergelijken met de voorverpakte Parmezaanse kaas die al geraspt is.

Reacties