Amandelkrokantjes

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van knapperige, crunchy koekjes. Als er ook nog noten in verwerkt zijn, is het helemaal mijn ding. Er worden hier ook best veel noten gekocht. Amandelschilfers zitten net als blanke en bruine amandelen standaard in de voorraadkast. Voor deze krokantjes hebben we de schilfers nodig. Geniet je mee?

Wat hebben we nodig:

  • 2 eiwitten
  • 1 eierdooier
  • 40 gr slagroom
  • 90 gr fijne griessuiker
  • snuifje zout
  • 30 gr patisseriebloem
  • 75 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 320 gr amandelschilfers

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat klaar.
  • Klop de eiwitten los met de dooier en de slagroom in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
  • In een andere kommetje meng je de suiker met een snuifje zout en de bloem.
  • Giet de droge ingrediĆ«nten bij de natte en meng opnieuw.
  • Voeg de gesmolten en afgekoelde boter toe en klop nog even door.
  • Spatel de amandelschilfers door het beslag.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat in een dunne laag. Effen de bovenkant met een spateltje.
  • Bak de koekjes 8 min.
  • Haal de bakplaat uit de oven en snij de grote koek in vierkantjes met een scherp mes.
  • Leg de vierkantjes met enige tussenruimte terug op de bakplaat.
  • Verlaag de temperatuur naar 150°C en bak ze nog 18-20 min tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.

TIP:

Bewaar deze krokantjes in een blikken trommel, zodat ze krokant blijven.

Reacties