Ijsterrine met Ferrero Rocher en framboos

Foto Cathy Van de Moortele

Dit moet echt de meest eenvoudige ijstaart zijn die je kan maken. Ik zag ze voorbij komen op TikTok en ging toen op Instagram op zoek naar het recept (Chef Shane Smith). Easy peasy! Dit leek me dan ook een makkelijk dessert voor de feestdagen. Het is een hele grote portie en ik heb het beslag over meerdere vormen verdeeld: een terrine, silicone halve bollen en ronde ijsblokvormen. Of je neemt gewoon een grotere vorm, dat kan ook.

Wat hebben we nodig:

  • 500 ml slagroom 40%, ijskoud
  • vanille extract naar smaak (ik heb vanillepasta gebruikt)
  • 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk
  • 10 Ferrero Rochers
  • 125 gr verse frambozen
  • 50 gr fondant chocolade callets
  • extra Ferrero Rochers en frambozen voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de slagroom op met de vanille in de Kenwood, tot hij zachte pieken heeft. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Spatel de gesuikerde melk uit het blik bij de slagroom en klop op tot een mooi geheel. Het hoeft niet stijf te zijn, alleen goed gemengd.
  • Breek de Ferrero Rochers boven de kom en strooi er de frambozen over.
  • Spatel voorzichtig alles onder elkaar.
  • Verdeel het beslag over silicone vormen (is makkelijker om nadien te ontvormen). Heb je geen silicone vorm, bekleed dan een grote cakevorm met plastic folie, zodat je de vorm kan omdraaien en je de terrine kan snijden.
  • Zet alles afgedekt in de diepvriezer.
  • Net voor het serveren, smelt je de chocolade. 
  • Trek streepjes over de terrine met de gesmolten chocolade.
  • Druppel hier en daar een dotje gesmolten chocolade om de extra Ferrero Rochers en frambozen op vast te "kleven".
  • Snij in plakken en serveer.

TIP:

Zorg dat je de terrine na het ontvormen meteen op de gepaste schaal zet, anders wordt het moeilijk om hem nog te verplaatsen.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties