Brownies met chocolate chunks
Foto Cathy Van de Moortele |
Geen chocolate chips, maar chocolate chunks deze keer. De dikke stukjes bakvaste chocolade zijn van Callebaut. Ik gebruik ze heel graag en voeg ze in 3 fases toe: een deel gemengd onder het beslag, een deel over het beslag gestrooid voor het de oven ingaat en een deel wanneer de brownie uit de oven komt. Want zo heb ik mijn brownies het liefst!
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 100 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 30 ml water
- vanille extract naar smaak
- 275 gr fijne griessuiker
- 100 gr patisseriebloem
- 75 gr pure cacao
- 60 gr bloemsuiker
- snuifje zout
- 100 gr chocolate chunks M van Callebaut (80-10-10)
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Zet een halve bakplaat met hoge rand klaar. Vet die lichtjes in, bekleed met bakpapier en vet ook het bakpapier lichtjes in. Laat de randen overhangen aan de lange kant.
- Klop de eieren in de Kenwood op met de boter, het water en de vanille. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- In een kom weeg je de suiker af.
- Zeef de bloem, cacao, bloemsuiker en het zout boven de suiker en meng met een garde.
- Voeg 80 gr van de chocolate chunks toe en meng kort.
- Giet die droge ingrediënten bij de natte en meng kort op lage snelheid, tot er geen bloem meer te zien is.
- Stort het dikke beslag in de voorbereide bakplaat en effen het oppervlak met een spatula.
- Duw 10 gr van de chocolate chunks in de bovenkant van het beslag, zonder ze helemaal onder te duwen.
- Bak de brownies 35 min. Je zal ze ruiken net voor het belletje van je alarmklokje afgaat.
- Haal de brownies uit de oven en duw de rest van de chocolate chunks in de warme bovenkant, zonder ze helemaal onder te duwen. De warmte van de brownies zullen ze nog lichtjes doen smelten.
- Laat de brownies afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm ze pas nadat ze helemaal afgekoeld zijn.
- Snij de brownies in gelijke vierkanten.
TIP:
De brownies zullen nog een beetje zacht zijn in het midden, wanneer ze uit de oven komen, maar ze zullen opstijven tijdens het afkoelen.
Reacties