Vogelnestjessoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit blijft mijn favoriete soep als we Chinees gaan eten. Een beetje geroosterde sesamolie, sriracha en pijpajuin. En dan heb je plots zo'n zin in die soep, dat je gewoon de keuken in moet om ze te maken. Op geen tijd is ze klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Dit is geen soep om enkele dagen te bewaren, je eet ze best meteen, zodat de eieren mooi zacht blijven.
Wat hebben we nodig:
- 1400 ml kippenbouillon
- 45 gr maïzena
- 75 ml water
- 3 eieren
- 15 ml water
- witte peper
- zout
- scheutje sesamolie
- sriracha
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur dan wat lager.
- Los de maïzena op in het water en zorg dat er geen klontertjes in zitten.
- Giet dit papje langzaam en straalsgewijs in de bouillon, terwijl je roert in de bouillon.
- De soep zal mooi indikken.
- Klop de eieren los met het water tot alles zeer goed gemengd is. Kruid met witte peper en zout.
- Giet de eieren langzaam en straalsgewijs in de bouillon, terwijl je roert in de bouillon.
- Zet de pot nu meteen van het vuur.
- Schep de soep in 4 diepe kommen.
- Werk af met sesamolie, sriracha en pijpajuin.
TIP:
In deze soep heb ik nog liever sambal oelek dan sriracha, maar ik moet er dringend weer in huis halen dus.
Reacties