Sous-vide varkensgebraad
Foto Cathy Van de Moortele |
Haal een mooi, vetarm stuk varkensgebraad (zonder been) bij je slager. Een gebraad kan nogal snel uitdrogen in een traditionele oven. Sous-vide garen zorgt voor mals, zacht en sappig vlees en dat is precies hoe ik dit gebraad wou eten!
Wat hebben we nodig:
- 1 stuk varkensgebraad
- peper van de molen
- zout
- oregano
- rozemarijn
- salie
- olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Dep het vlees mooi droog met keukenpapier en kruid het goed met alle genoemde kruiden.
- Trek het gebraad vacuĂĽm en laat het 12u marineren in de koelkast.
- Verwarm je warmwaterbak voor op 58°C en kies voor een gaartijd van 3u
- Laat de zak met vlees in het warmwaterbad zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
- Haal de zak na het garen uit het water en knip hem open.
- Dep het vlees opnieuw goed droog met keukenpapier.
- Zet een gietijzeren pan op het vuur en laat die goed heet worden.
- Wrijf het vlees aan alle zijden in met een laagje olie.
- Bak het vlees rondom rond mooi bruin.
- Laat het vlees 5 min rusten en snij het dan in plakken.
TIP:
Koud gebraad kan je prima gebruiken als charcuterie.
Reacties