Sous-vide varkensgebraad

Foto Cathy Van de Moortele

Haal een mooi, vetarm stuk varkensgebraad (zonder been) bij je slager. Een gebraad kan nogal snel uitdrogen in een traditionele oven. Sous-vide garen zorgt voor mals, zacht en sappig vlees en dat is precies hoe ik dit gebraad wou eten!

Wat hebben we nodig:

  • 1 stuk varkensgebraad
  • peper van de molen
  • zout
  • oregano
  • rozemarijn
  • salie
  • olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Dep het vlees mooi droog met keukenpapier en kruid het goed met alle genoemde kruiden.
  • Trek het gebraad vacuüm en laat het 12u marineren in de koelkast.
  • Verwarm je warmwaterbak voor op 58°C en kies voor een gaartijd van 3u
  • Laat de zak met vlees in het warmwaterbad zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
  • Haal de zak na het garen uit het water en knip hem open.
  • Dep het vlees opnieuw goed droog met keukenpapier.
  • Zet een gietijzeren pan op het vuur en laat die goed heet worden.
  • Wrijf het vlees aan alle zijden in met een laagje olie.
  • Bak het vlees rondom rond mooi bruin.
  • Laat het vlees 5 min rusten en snij het dan in plakken.

TIP:

Koud gebraad kan je prima gebruiken als charcuterie.

Reacties