Gemarineerde kippenspiesjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik had nog een restje karnemelk van onze West-Vlaamse stovers van verleden week. Ook al ben ik geen pure karnemelkdrinker, ik vind het wel heerlijk in gebak en consoorten en om vlees in te marineren. Het zuurtje in de karnemelk maakt deze kip extra zacht en sappig. Laat de kip 12u marineren als je er de tijd voor hebt (minstens 2u), het wordt er enkel nog beter op.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr ontboute kippendijen, in lange repen gesneden
- 15 ml olijfolie
- 75 ml karnemelk
- verse platte peterselie, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
- enkele chilivlokjes
- snuif uienpoeder
- 1 koffielepel oregano
- snuif paprikapoeder
- zout
- peper
Hoe gaan we te werk:
- Doe de kippenrepen in een grote kom. Snij ze wat dunner als ze te breed zijn.
- Meng de kip goed met de olijfolie, karnemelk en alle kruiden.
- Dek af en zet de kip minstens 2 en liefst 12u in de koelkast.
- Week houten satéprikkers in water of gebruik metalen prikkers.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rijg de repen kip op de prikkers.
- Bak de saté's 20 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Zet de spiesjes nog even onder de grill om ze extra kleur te geven.
TIP:
Je kan ook kipfilet gebruiken, maar de saté's zullen sappiger zijn met kippendijenvlees.
Geen karnemelk? Gebruik dan volle, Griekse yoghurt.
Reacties