Linzensalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Linzen zijn een uitstekende bron van eiwitten. Deze salade doet het prima als bijgerecht, maar je kan ze ook meenemen naar je werk als je dat leuk vindt! De salade is enkele dagen houdbaar in de koelkast. Doe er nog hardgekookt ei of blokjes feta bij of waarom geen vers gebakken croûtontjes voor extra crunch? Voor het snijden van de fijne groentenbrunoise, gebruik ik nog steeds mijn Nicer Dicer Chef met de fijnste malle.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr LePuy groene linzen, gewassen
- 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1/2 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 snoepkomkommer, gewassen en in fijne brunoise gesneden
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- granaatappelpitjes van 1/2 granaatappel
- sap van 1/2 citroen
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- snuif komijn
- peper van de molen
- snuif zout
Hoe gaan we te werk:
- Sorteer de gewassen linzen (er kunnen steentjes in zitten).
- Zet een kookpot met water op het vuur en breng die aan de kook. Doe de linzen in het kokende water en laat ze op een medium vuur zacht worden. Voor de linzen die ik gebruikte, was dat 20 min. Giet ze af en spoel ze.
- Doe de linzen in een kom en voeg de blokjes paprika, rode ui en komkommer toe.
- Strooi de pijpajuintjes en granaatappelpitjes over de salade en meng.
- Voeg het citroensap, de peterselie, wijnazijn en olijfolie toe en kruid met komijn, peper en zout.
- Laat de linzensalade zeker 30 min trekken in de koelkast.
TIP:
Voeg geen zout toe aan het kookwater van de linzen, het kan ervoor zorgen dat de linzen niet zacht worden.
Hou de rest van de granaatappelpitjes voor je ontbijt met Griekse yoghurt of eet ze als tussendoortje.
Reacties