Verse chips

Foto Cathy Van de Moortele

Niet meteen de eerste aardappelbereiding waar je aan denkt, om bij de warme maaltijd te serveren, maar deze chips pasten perfect bij mijn spatchcock kip! Maak er gerust genoeg, zodat je er nog wat hebt voor 's avonds tijdens het Netflixen.

Wat hebben we nodig:

  • 2 aardappelen, gewassen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm je frituurpan voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en droog ze.
  • Met de mandoline snij je gelijke, dunne plakjes. Niet zo dun dat je er door kan kijken, maar ook niet te dik, anders worden ze niet krokant.
  • Leg het mandje in het frituurvet (ik gebruik plantaardige frituurolie) en leg de chips er één voor één zachtjes in. Leg er slechts 1 laag in per keer, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven of op elkaar gaan liggen.
  • Frituur ze mooi goudbruin.
  • Laat de chips uitlekken op keukenpapier en kruid ze met zout. Schud ze nog eens goed op.

TIP:

Bintjes doen het prima om chips van te maken.

Reacties