Koekjestruffels

Foto Cathy Van de Moortele

Deze truffels zijn zo leuk om te maken! Heel eenvoudig ook! Ik heb het deeg in 2 helften verdeeld en door de ene helft brésilienne nootjes gemengd en de andere natuur gelaten. Maak ze zo groot als jij zelf wilt, maar ik hou van hapklare truffels.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr droge koekjes (ik heb 1 rol Maria koekjes gebruikt)
  • 20 gr pure cacao
  • 100 gr boerenboter
  • 140 ml gecondenseerde gesuikerde melk
  • extra pure cacao voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Breek de koekjes in de keukenrobot met het mes en cutter ze fijn tot ze de structuur van zand hebben.
  • Doe de kruimels in een kom en meng ze met 20 gr pure cacao.
  • Smelt de boter en meng de gesmolten boter goed met de gecondenseerde gesuikerde melk.
  • Giet deze massa over de kruimels en meng alles goed door elkaar. Het moet er nu onderhand uitzien als nat zand.
  • Laat de massa een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Neem kleine hoopjes en nijp die een beetje vaster. Het is nogal plakkerig, maar das niet erg.
  • Zet een kommetje met pure cacao klaar en leg de truffels daar in.
  • Met een tang leg je de truffels nu in een zeefje. Schud de overtollige cacao weer in het kommetje.
  • Leg de truffels op een schaaltje en tada!

TIP:

Wil je er graag nootjes door? Voeg dan gehakte nootjes toe eens alles goed gemengd is.
Er bestaan tubes en blikken gecondenseerde gesuikerde melk. Een tube bevat 170 gr, een blik bijna 400 gr. Up to you welke je gebruikt!

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties