Pannetje gehakt

Foto Cathy Van de Moortele

Een gerecht dat bij ieder in de smaak zal vallen. Je verwerkt er restanten koude rijst in, je maakt de laatste groenten in de koelkast op en geef toe: wie eet nu niet graag gehakt? Ik had zelf geen gehakt in huis, maar wel 2 braadworsten. Nijp het vlees uit de worsten en gooi het velletje weg. Breek het vlees op en voila, rul gebakken gehakt!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 250 gr gehakt (of 2 worsten)
  • 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 2 wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 venkel, in fijne brunoise gesneden
  • peper van de molen 
  • zout
  • 30 ml witte wijn (of water)
  • 200 gr koude, gare rijst
  • bladpeterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote pan.
  • Bak het gehakt rul. Schep het gehakt uit de pan en hou het apart.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan.
  • Voeg alle groentjes toe en laat ze zacht worden. De groentjes mogen lichtjes kleuren.
  • Kruid met peper en zout.
  • Blus de groentjes met de wijn en schraap eventuele bakrestjes los.
  • Roer het gehakt en de rijst onder de groentjes en warm nog even goed door.
  • Bestrooi met de peterselie en dien op.

TIP:

Ook lekker als je kerriekruiden of Mexicaanse kruiden toevoegt.
Varieer met de groentjes om telkens een andere versie te hebben: paprika en courgette bijvoorbeeld.
Vervang het gehakt eens door gepocheerde zalmfilet!

Reacties