Pannetje gehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Een gerecht dat bij ieder in de smaak zal vallen. Je verwerkt er restanten koude rijst in, je maakt de laatste groenten in de koelkast op en geef toe: wie eet nu niet graag gehakt? Ik had zelf geen gehakt in huis, maar wel 2 braadworsten. Nijp het vlees uit de worsten en gooi het velletje weg. Breek het vlees op en voila, rul gebakken gehakt!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 250 gr gehakt (of 2 worsten)
- 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 2 wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
- 1/4 venkel, in fijne brunoise gesneden
- peper van de molen
- zout
- 30 ml witte wijn (of water)
- 200 gr koude, gare rijst
- bladpeterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een grote pan.
- Bak het gehakt rul. Schep het gehakt uit de pan en hou het apart.
- Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan.
- Voeg alle groentjes toe en laat ze zacht worden. De groentjes mogen lichtjes kleuren.
- Kruid met peper en zout.
- Blus de groentjes met de wijn en schraap eventuele bakrestjes los.
- Roer het gehakt en de rijst onder de groentjes en warm nog even goed door.
- Bestrooi met de peterselie en dien op.
TIP:
Ook lekker als je kerriekruiden of Mexicaanse kruiden toevoegt.
Varieer met de groentjes om telkens een andere versie te hebben: paprika en courgette bijvoorbeeld.
Vervang het gehakt eens door gepocheerde zalmfilet!
Reacties