Mokka kransjes

Foto Cathy Van de Moortele

Er kan geen week voorbij gaan, zonder vers gebakken koekjes. Deze mokka kransjes doen me een beetje denken aan de Café Noir koekjes waar ik verzot op ben... Ik had nog een flesje mokka extract in de kast staan (en nu krijg ik zin in javanais....) en heb daar de koekjes smaak mee gegeven. De mokkaboontjes er bovenop zijn een bonus (en ze stoppen de naad van het koekje weg). Je hebt meteen 16 koekjes uit dit recept.

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 70 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 100 gr slagroom, 40%
  • enkele druppels mokka extract
  • 200 gr patisseriebloem gezeefd
  • 16 chocolade mokkabonen

Hoe gaan we te werk:

  • Wrijf de boter tot ze zalvig is. Doe dit met een rubberen spatel in een glazen kom.
  • Roer de gezeefde bloemsuiker door de boter en blijf mengen tot de suiker opgelost is.
  • Voeg de slagroom en het mokka extract toe. Met de spatel meng je alles tot een homogeen beslag.
  • Spatel de bloem in 3x door het beslag en schep goed om met de spatel. Er mag geen bloem meer te zien zijn.
  • Breng het koekjesbeslag over in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit 16 gelijke kransjes.
  • Dek de naad af met een mokkaboon.
  • Zet de bakplaat met koekjes 30 min in de vriezer. Op die manier zullen de koekjes mooi hun vorm blijven houden.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Bak de bevroren koekjes 15 - 17 min.
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Bewaar de koekjes in een blikken koekjestrommel.

TIP:

Vet je bakplaat lichtjes in met bakspray vooraleer je het bakpapier erop legt. 
Mokkabonen horen normaal niet meegebakken te worden. Je kan ze bevestigen op de koekjes na het bakken, met een klein beetje gesmolten chocolade bijvoorbeeld. Ik heb ze gewoon meegebakken.

Reacties