Yoghurt donutballetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Super makkelijk om te maken en snel klaar, daar het beslag niet moet rijzen. Gebruik een spuitzak om de balletjes te spuiten of een kleine koekjesschep.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr patisseriebloem
- het merg van 1 vanillestokje
- snuifje zout
- 30 gr fijne griessuiker
- 8 gr bakpoeder
- 400 gr Griekse, volle yoghurt
- 2 eieren
- plantaardige olie om te frituren
- bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Doe de bloem in een kom en voeg het vanillemerg, zout, de suiker en het bakpoeder toe.
- Meng alles met een garde.
- Klop de yoghurt los met de eieren en voeg die toe aan de droge ingrediënten.
- Meng alles tot een samenhangend beslag.
- Schep het beslag over in een spuitzak.
- Zet een grote, diepe pan met de olie op het vuur en breng die op temperatuur.
- Knip de punt af van de spuitzak (zorg voor een opening van ongeveer 2.5 cm).
- Met een schaar knip je stukjes deeg af die je voorzichtig in de hete olie laat vallen (of gebruik een kleine koekjesschep).
- Bak de donutjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een taartrooster met keukenpapier om ze te laten uitlekken.
- Ga zo door tot alle donutjes gebakken zijn.
- Bestuif royaal met bloemsuiker (of rol ze door kaneelsuiker) en eet ze warm.
TIP:
Ik heb verschillende formaten koekjesscheppen en de kleinste is hier ideaal voor. Vet de koekjesschep lichtjes in met bakspray, zodat het beslag er makkelijk uit glijdt.
Wees voorzichtig met hete olie. Hou de kinderen uit de buurt.
Reacties