Rijst met chorizo
Foto Cathy Van de Moortele |
Een supermakkelijk en goedkoop eenpansgerecht: rijst met chorizo. Gooi gekookte rijst nooit weg, maar bewaar hem in diepvrieszakjes in de koelkast. Voor gebakken rijst heb je namelijk gekookte en afgekoelde rijst nodig en dat lukt niet zo goed met rijst die je nog maar net klaargemaakt hebt.
In mijn koelkast ligt altijd milde chorizo (het hoeft niet zo pikant voor mij) maar je kan net zo goed plakjes chorizo fijnsnijden. Gebruik een antikleefpan, want dit moet een makkelijk geerecht blijven en ik wil je niet opzadelen met een aangekoekte pan. Serveer er per persoon een spiegeleitje bij.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
- 1 rode puntpaprika, gehalveerd en ontpit
- 80 gr chorizo, heel fijn gesneden (velletje verwijderen)
- 400 gr koude (ontdooide) rijst
- peper van de molen
- zout
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grote antikleefpan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de knoflook toe.
- Laat de smaken mooi vrij komen,
- Snij de puntpaprika doormidden en snij hem daarna in fijne reepjes. Laat de paprikareepjes mee fruiten tot ze zacht zijn.
- Voeg de chorizo toe en laat die zijn olie vrijgeven: smaak!
- Breek de rijst boven de pan en meng alles goed door elkaar zodat de rijst alle smaken kan opnemen.
- Kruid met peper en zout.
- Werk af met flink wat vers gesnipperde peterselie.
TIP:
Ook lekker met verse chorizo, die je verkruimelt in de pan.
Reacties