Chocolate chip walnoot koekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Op het werk probeer ik, om naast het koken, ook brood te bakken en een dessert te voorzien, wanneer de tijd dat toelaat. Vandaag kreeg ik hulp van twee enthousiaste tieners om koekjes te bakken. Toen ik thuis kwam, had ik zo'n zin in die koekjes, dat ik ze hier ook nog eens gemaakt heb. Omwille van gezondheidsredenen, natuurlijk, heb ik er nog walnoten bij gedaan ook. Want noten zijn goed voor je. Toch?

Wat hebben we nodig:
  • 1 ei
  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 75 gr donkerbruine suiker
  • 75 gr fijne griessuiker
  • het merg van 1 vanillestokje
  • 140 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 3 gr bakpoeder
  • 125 gr chocolate chips
  • 75 gr walnoten, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Doe het ei met de boter en de twee soorten suiker in de kom van de Kenwood.
  • Met de K-klopper meng je alles goed door elkaar.
  • Doe het vanillemerg bij de bloem, het zout en het bakpoeder en meng alles met een garde.
  • Voeg deze droge ingrediënten toe aan de natte en klop goed door elkaar zonder te lang te mixen.
  • Meng de chocolate chips met de noten en voeg ze toe aan het deeg.
  • Meng een laatste maal.
  • Verdeel het deeg in 30 gelijke porties.
  • Schik de porties koekjesdeeg op de bakplaten met enige tussenruimte, want de koekjes zullen een beetje uitspreiden.
  • Bak de koekjes 12 min of tot ze mooi goudkleurig zijn en lekker ruiken. De koekjes zijn in dit stadium nog een beetje zacht, maar ze worden harder en krokant tijdens het afkoelen.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan over op een taartrooster om volledig af te koelen.
TIP:

Serveer de koekjes met een glas melk waar je ze kan in dopen.
Teveel koekjes in dit recept? Vries de andere koekjes in op de bakplaat. Eens bevroren, breng je ze over in een ziploc zakje met daarop de naam van de koekjes, de graden van de oven en de baktijd. Voeg 2-3 min toe aan de baktijd als je ze bevroren in de oven zet.

Reacties