Hartige tartelettes

Foto Cathy Van de Moortele

Superleuk om te maken en je kan ze zowel warm als koud eten. Zit er dus niet mee in als je er te veel hebt: de volgende dag stop je ze gewoon in je lunchbox.

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • 5 gr bakpoeder
  • 5 gr zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 120 gr verse, volle kaas
  • 4 eieren
  • peper van de molen
  • zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr mozzarella, geraspt
  • 100 gr hamblokjes
  • verse bieslook, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • We maken eerst het deeg: gebruik een garde om de bloem te mengen met de maïzena, het bakpoeder en het zout.
  • Voeg het ei en de verse kaas toe.
  • Kneed tot een zacht, homogeen deeg.
  • Laat het deeg 20 min rusten in een afgedekte kom.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en maak van elke portie een balletje.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat met 6 tartelette vormpjes (diameter 10 cm) klaar.
  • Voor de vulling, kloppen we 4 eieren los. Heb je een staafmixer om dat te doen, zoveel te beter. Anders gebruik je een garde.
  • Kruid de eieren met peper en zout en voeg de 2 soorten kaas en ham toe.
  • Werk de vulling af met verse bieslook.
  • Rol de balletjes uit tot cirkels die iets groter zijn dan de tartelette vormpjes. Leg de deeglapjes in de vormen en druk goed aan met je duimen. 
  • Ga met je deegrol over de vormpjes, zodat overtollig deeg afgesneden wordt.
  • Prik de cirkels deeg in met een vork, zodat ze niet gaan rijzen tijdens het bakken.
  • Zet de vormpjes op een bakblik.
  • Vul de vormpjes met de vulling en bak ze 25 min of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de tartelettes afkoelen in de vormpjes op een rooster.

TIP:

Vervang de ham gerust door kippenwit of kleine blokjes gekookte kip als je dat in huis hebt.
Wees zuinig met het zout, de Parmezaanse kaas is al behoorlijk gezouten.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties