Tomaten-komkommersalade

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een beetje zoals een Griekse salade, maar dan zonder de feta. Deze salade is een leuk bijgerecht en ik hou van het krokante van de komkommers. De blokjes snij ik met de NicerDicer Chef, zodat ze allemaal mooi gelijk van grootte zijn. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 rode ui, gepeld
  • 1 komkommer, gewassen en van de zaadlijsten ontdaan
  • 2 tomaten, aan de tros gerijpt, gewassen en van het kroontje ontdaan
  • verse peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de ui doormidden en snipper hem dan in kleine blokjes.
  • Snij iets grotere blokjes van de komkommer.
  • Snij de tomaten in 4, ontpit ze en snij ze daarna in blokjes die even groot zijn als de komkommerblokjes.
  • Doe de ui, komkommer en tomaat in een kom en strooi er de peterselie over.
  • Gebruik je favoriete dressing om je salade smaak te geven.

TIP:

Ik heb altijd een flesje dressing in de koelkast staan, voor last minute slaatjes. Meng 9 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels (witte of rode) wijnazijn, 1 koffielepel mosterd, peper, zout, snuifje suiker. Schud goed. 


Reacties