Chicken Wings
Foto Cathy Van de Moortele |
Mijn meest favoriete deel van de kip: de vleugeltjes! Ik koop ze dan ook graag en heb er altijd in de vriezer op voorraad. Een ideaal aperitiefhapje of knabbel voor tijdens het Netflixen. Neem je tijd om ze te garen, zodat het vlees mooi loskomt van het bot.
Wat hebben we nodig:
- 1 pak kippenvleugels (7 stuks)
- 70 ml plantaardige olie
- 85 ml sojasaus
- 70 ml vloeibare honing
- 70 ml zoete chilisaus
- sap van 1/2 citroen
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- stukje gember, geschild en geraspt
- sesamzaadjes
- groen van pijpajuintjes, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Dep de kippenvleugels goed droog met keukenpapier.
- Doe de olie in een diepvrieszakje en voeg de sojasaus, honing, chilisaus, het citroensap, de look en de gember erbij.
- Kneed alles goed door elkaar in het gesloten zakje.
- Hou 1/4 van de marinade apart om straks de vleugels af te lakken.
- Leg de kippenvleugels in de marinade en sluit het zakje.
- Laat de vleugels een uurtje (niet langer) marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met daarin een rooster klaar.
- Haal de vleugels uit de marinade en leg ze op het rooster.
- Rooster de kip 30 min, draai ze om en rooster ze nog 20 - 30 min.
- Ondertussen zet je een klein pannetje op het vuur met de rest van de marinade.
- Breng de marinade aan de kook en laat ze indikken tot siroopdikte.
- Bestrijk de vleugels vanboven met de ingekookte marinade en zet ze nog even onder de grill.
- Bestrooi de vleugels met sesamzaad en groen van pijpajuin.
TIP:
Lekker met een blue cheese dressing.
Reacties