Pico de gallo
Foto Cathy Van de Moortele |
Een typisch Mexicaans bijgerechtje, dat je serveert met tortilla chips en waarom ook niet, met de guacamole die we gisteren maakten? Oorspronkelijk zit er geen komkommer in pico de gallo, maar ik vind het er heel goed bij passen.
Wat hebben we nodig:
- 2 stevige tomaten, ontkroond en ontpit
- 1/2 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1/3 komkommer, van de zaadlijst ontdaan en in fijne brunoise gesneden
- 1/2 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- sap van 1/2 limoen
- verse koriander, gesnipperd
- snuif komijnpoeder
- peper van de molen
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Snij de partjes tomaat in kleine blokjes (ik gebruik hier mijn NicerDicer voor).
- Meng de tomatenblokjes met de rode ui en het Spaans pepertje.
- Verfris met het limoensap en kruid met verse koriander, komijn, peper en zout.
- Serveer meteen.
TIP:
Je kan alle ingrediënten ook samen cutteren in de keukenrobot, maar ik vind het aangenamer als alles in blokjes gesneden is.
Je kan de komkommer ook vervangen door groene paprika als variatie.
Reacties