Pasta met paprika en courgette

 

Foto Cathy Van de Moortele

Wat een kleurrijk eenpansgerecht: kies je favoriete korte pastasoort en maak gebruik van de courgettes die nu volop groeien. Gebruik gele, oranje of rode paprika naar smaak. 

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 paprika naar keuze (geen groene), schoongemaakt
  • 1/2 groene of gele jonge courgette, gewassen
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 blik (400 gr inhoud) tomatenblokjes
  • 600 ml (groente)bouillon, heet
  • enkele saffraandraadjes
  • 200 gr korte pasta
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olie warm worden in je grootste hapjespan met opstaande rand.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe.
  • Snij de paprika in repen en voeg ze toe aan de pan.
  • Snij de courgette door in de lengte en daarna in halve cirkels. Voeg de courgetten toe aan de pan.
  • Laat de groenten niet kleuren, alleen zacht worden.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de tomatenblokjes bij de groenten.
  • Overgiet alles met de hete bouillon en strooi de saffraandraadjes erover.
  • Meng kort door.
  • Roer de pasta door de saus en strooi de peterselie erover.
  • Breng het gerecht weer aan de kook en zet een deksel op het vuur. Verminder het vuur naar medium warmte.
  • Roer af en toe om te vermijden dat het pastagerecht aanbakt. Voeg wat water toe indien nodig.
  • Wanneer de pasta bijna gaar is, laat je het gerecht nog even verder garen zonder deksel, zodat overtollig vocht weg kan.
  • Kruid nogmaals met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe borden.
  • Rasp Parmezaanse kaas over je pastagerecht en serveer.

TIP:

Groene paprika is bitterder dan de andere kleuren en minder geschikt in dit gerecht.
Hou grote courgetten liever voor soep. Kies smalle, jonge courgetten voor dit gerecht.

Reacties