Pasta met paprika en courgette
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat een kleurrijk eenpansgerecht: kies je favoriete korte pastasoort en maak gebruik van de courgettes die nu volop groeien. Gebruik gele, oranje of rode paprika naar smaak.
Wat hebben we nodig:
- 60 ml olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 4 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
- 1 paprika naar keuze (geen groene), schoongemaakt
- 1/2 groene of gele jonge courgette, gewassen
- peper van de molen
- zout
- 1 blik (400 gr inhoud) tomatenblokjes
- 600 ml (groente)bouillon, heet
- enkele saffraandraadjes
- 200 gr korte pasta
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olie warm worden in je grootste hapjespan met opstaande rand.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe.
- Snij de paprika in repen en voeg ze toe aan de pan.
- Snij de courgette door in de lengte en daarna in halve cirkels. Voeg de courgetten toe aan de pan.
- Laat de groenten niet kleuren, alleen zacht worden.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de tomatenblokjes bij de groenten.
- Overgiet alles met de hete bouillon en strooi de saffraandraadjes erover.
- Meng kort door.
- Roer de pasta door de saus en strooi de peterselie erover.
- Breng het gerecht weer aan de kook en zet een deksel op het vuur. Verminder het vuur naar medium warmte.
- Roer af en toe om te vermijden dat het pastagerecht aanbakt. Voeg wat water toe indien nodig.
- Wanneer de pasta bijna gaar is, laat je het gerecht nog even verder garen zonder deksel, zodat overtollig vocht weg kan.
- Kruid nogmaals met peper en zout.
- Verdeel de pasta over 2 diepe borden.
- Rasp Parmezaanse kaas over je pastagerecht en serveer.
TIP:
Groene paprika is bitterder dan de andere kleuren en minder geschikt in dit gerecht.
Hou grote courgetten liever voor soep. Kies smalle, jonge courgetten voor dit gerecht.
Reacties