Aardappelsalade met maïs en spek

 

Foto Cathy Van de Moortele

Aardappelsalade zou een must moeten zijn in elk gezin. Je kan er zoveel in kwijt en het is een ideale manier om koelkastrestjes op te werken. Hoe meer kleur je salade bevat, hoe aantrekkelijker ze wordt.
Foto Cathy Van de Moortele

De salade wordt hier dan meestal nog geserveerd met enkele opgerolde plakjes ham of kippewit, sperzieboontjes, kropsla, extra tomaat of wat we nog meer lekker vinden. Wat is jouw favoriete toevoeging?

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr krieltjes, gewassen
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 harde doch rijpe tomaat, gewassen en ontkroond
  • 1 klein blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
  • 1/2 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 70 gr Griekse volle yoghurt
  • 50 gr mayonaise
  • 15 gr mosterd
  • peper van de molen 
  • zout
  • verse bieslook, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de krieltjes gaar. Laat ze even uitdampen en afkoelen en trek er dan de schilletjes vanaf.
  • Snij de krieltjes doormidden en snij ze daarna in plakjes. Doe de krieltjes in een kom.
  • Leg de plakjes spek op elkaar en snij ze in fijne reepjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het spek uit op een medium vuur.
  • Laat het krokante spek uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg het spek toe aan de aardappelen.
  • Snij de eieren in blokjes en voeg ze toe aan de kom.
  • Snij de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snij de tomaat in blokjes en meng ze voorzichtig onder de aardappelen, samen met de maïskorrels en de sjalotsnippers.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Kruid met peper, zout en veel bieslook.
  • Giet de dressing over de salade en schep om.
  • Dek de kom af en laat de aardappelsalade zeker een uurtje trekken in de koelkast.

TIP:

Probeer te variëren in wat je toevoegt, zo heb je elke keer wat anders.

Reacties