Krokante kippenvleugels

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik blijf ze superlekker vinden: chicken wings. Bak ze op hoge temperatuur en geef ze ruim de tijd om te garen. Zo maak je ze extra lekker!
Deze keer voegen we ook bakpoeder toe aan de kruidenmix om ze extra crispy te maken. Met of zonder saus: ze zijn zalig!

Wat hebben we nodig:

  • 9 kippenvleugels, doormidden gehakt
  • peper van de molen
  • zout
  • mild paprikapoeder
  • enkele chilivlokjes (of meer als je van pit houdt)
  • lookpoeder 
  • uienpoeder
  • 1 flinke koffielepel bakpoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat met rooster klaar.
  • Dep de kippenvleugels heel goed droog met keukenpapier.
  • Doe alle kruiden en het bakpoeder in een ziploczakje.
  • Voeg de vleugels toe, sluit het zakje en schud.
  • Leg de vleugels op je ovenrooster (zorg dat ze elkaar niet raken) en schuif ze 20 min in de oven.
  • Draai de vleugels om en laat ze opnieuw 20 min bakken.
  • Draai ze nog eens om en bak ze nogmaals 20 min.
  • Je kan de vleugels eten zoals ze nu zijn of ze overgieten met je favoriete pikante saus, zoetzure saus, BB saus, blue cheese saus, ...

TIP:

Koud zijn deze wings ook zeer lekker. Maak er dus gerust een dubbele portie van en neem ze de volgende dag mee naar je werk.
Ik heb er een sausje bij geserveerd van mayonaise, Griekse volle yoghurt, lookpoeder, uienpoeder, peper, zout, veel geraspte Parmezaanse kaas, scheutje witte wijnazijn, veel verse bieslook en pijpajuin fijngesneden. 

Reacties