Spaghetti al pomodoro

 

Foto Cathy Van de Moortele

Spaghetti met tomaten. Hoe makkelijk kan het zijn? Nu we zoveel passata gemaakt hebben, wordt het tijd om die ook te gaan gebruiken. Laat de tomaat voor zich spreken in dit gerecht. Ik heb er nog wat kleine tomaatjes bij geroosterd, maar vlees hoeft er niet in en ook de kaas laten we deze keer achterwege.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 400 ml zelfgemaakte passata
  • verse pasta voor 2 personen
  • enkele blaadjes basilicum, in fijne reepjes gesneden
  • zout
  • peper van de molen
  • 10 donkere snoeptomaatjes, gehalveerd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat twee eetlepels olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Voeg de passata toe en laat de saus zachtjes inkoken.
  • Ondertussen zet je een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de pasta al dente.
  • Voeg een pollepel van het pastakookvocht toe aan de tomatensaus en kruid de saus met de helft van de basilicum, zout en peper van de molen.
  • Met een tang breng je de al dente pasta over in de hapjespan. Voeg extra pastakookvocht toe indien nodig. Het vocht helpt om de saus te binden maar ook om de pasta verder te laten garen in de saus. De pasta zal niet alleen water opnemen maar ook saus, wat het alleen maar lekkerder maakt.
  • In een klein pannetje verwarm je 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur.
  • Leg de tomaatjes met het snijvlak naar beneden in de pan en laat ze kleuren. Ze mogen net niet verbrand zijn.
  • Verdeel de pasta over twee borden, leg er de tomaatjes bij en werk af met de rest van de basilicum en nog wat extra olijfolie.

TIP:

Net doordat dit recept zo eenvoudig is, is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteitsingrediënten. 

Reacties