Pasta met chorizo & kikkererwten

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik moest bij de kringwinkel wat spulletjes afzetten die ik niet meer nodig had en kwam terug naar huis met nog meer spulletjes, die ik niet nodig had... Maar geef toe: hoe cute is dit oranje emaille potje? Ideaal om mijn pasta met chorizo & kikkererwten voor 2 personen in te serveren!

Wat hebben we nodig:

  • 125 gr korte, geribbelde pasta
  • zout
  • 45 ml olijfolie
  • 30 gr chorizo bellota, gepeld en in plakjes of blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 10 verse basilicumblaadjes, gesnipperd
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • peper van de molen
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder
  • 250 ml (kers)tomatensaus
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 30 gr pecorino, geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Ondertussen verwarm je wat olie in een diepe hapjespan.
  • Bak de chorizo op medium vuur en haal hem uit de pan.
  • Bak de uien glazig in de olie van de chorizo en voeg de look toe.
  • Roer de basilicum en oregano door de uien en kruid met peper en paprikapoeder.
  • Voeg de tomatensaus en de kikkererwten toe en warm goed door.
  • Schep de pasta bij de saus en doe er ook een pollepel pastakookvocht bij.
  • Laat de pasta verder garen in de saus.
  • Neem de pan van het vuur, rasp de kaas boven het gerecht en schep om.

TIP:

Geef nog wat krokant gebakken stokbrood bij dit gerecht.
Vervang de kikkererwten door witte bonen als je geen kikkererwten hebt.

Reacties