Pasta met chorizo & kikkererwten
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik moest bij de kringwinkel wat spulletjes afzetten die ik niet meer nodig had en kwam terug naar huis met nog meer spulletjes, die ik niet nodig had... Maar geef toe: hoe cute is dit oranje emaille potje? Ideaal om mijn pasta met chorizo & kikkererwten voor 2 personen in te serveren!
Wat hebben we nodig:
- 125 gr korte, geribbelde pasta
- zout
- 45 ml olijfolie
- 30 gr chorizo bellota, gepeld en in plakjes of blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 10 verse basilicumblaadjes, gesnipperd
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- peper van de molen
- 1 koffielepel zoet paprikapoeder
- 250 ml (kers)tomatensaus
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
- 30 gr pecorino, geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Ondertussen verwarm je wat olie in een diepe hapjespan.
- Bak de chorizo op medium vuur en haal hem uit de pan.
- Bak de uien glazig in de olie van de chorizo en voeg de look toe.
- Roer de basilicum en oregano door de uien en kruid met peper en paprikapoeder.
- Voeg de tomatensaus en de kikkererwten toe en warm goed door.
- Schep de pasta bij de saus en doe er ook een pollepel pastakookvocht bij.
- Laat de pasta verder garen in de saus.
- Neem de pan van het vuur, rasp de kaas boven het gerecht en schep om.
TIP:
Geef nog wat krokant gebakken stokbrood bij dit gerecht.
Vervang de kikkererwten door witte bonen als je geen kikkererwten hebt.
Reacties