Amerikaanse aardappelpartjes

 

Foto Cathy Van de Moortele
Potato wedges! Wie houdt er niet van? Lekker gekruid, gebakken in de oven, met een knapperig korstje en fluffy binnenin. Hmhmhm... ik ben fan!

Wat hebben we nodig:

  • 2 grote frietaardappelen
  • uienpoeder
  • zoet paprikapoeder
  • lookpoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Schil de aardappelen (hoeft niet als het nieuwe aardappelen zijn), halveer ze en snij ze in partjes.
  • Leg de partjes aardappel 30 min in koud, gezouten water. Op die manier zullen de partjes straks mooi knapperig worden.
  • Warm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar.
  • Giet de aardappelpartjes af en droog ze heel goed in een handdoek. Hoe droger ze zijn, hoe beter ze de kruiden zullen opnemen.
  • Kruid de aardappeltjes met uienpoeder, paprikapoeder, lookpoeder, vers gemalen peper en zout.
  • Besprenkel met 1 - 2 eetlepels olijfolie.
  • Verdeel de partjes over de bakplaat. Zorg dat ze in één laag liggen.
  • Bak de aardappelpartjes 40 min en draai ze halverwege eens om.

TIP:

Varieer in je kruidenmengeling. De aardappelkruiden van Ducros zijn heel erg lekker op deze aardappelen.

Reacties