Amerikaanse aardappelpartjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 grote frietaardappelen
- uienpoeder
- zoet paprikapoeder
- lookpoeder
- peper van de molen
- zout
- olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Schil de aardappelen (hoeft niet als het nieuwe aardappelen zijn), halveer ze en snij ze in partjes.
- Leg de partjes aardappel 30 min in koud, gezouten water. Op die manier zullen de partjes straks mooi knapperig worden.
- Warm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar.
- Giet de aardappelpartjes af en droog ze heel goed in een handdoek. Hoe droger ze zijn, hoe beter ze de kruiden zullen opnemen.
- Kruid de aardappeltjes met uienpoeder, paprikapoeder, lookpoeder, vers gemalen peper en zout.
- Besprenkel met 1 - 2 eetlepels olijfolie.
- Verdeel de partjes over de bakplaat. Zorg dat ze in één laag liggen.
- Bak de aardappelpartjes 40 min en draai ze halverwege eens om.
TIP:
Varieer in je kruidenmengeling. De aardappelkruiden van Ducros zijn heel erg lekker op deze aardappelen.
Reacties