Stracciatella vla

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een smeuïge vanillevla met daarin flintertjes chocolade. Wat denk je? Ik dacht het wel...

Wat hebben we nodig:

  • 400 ml volle melk
  • het merg van 1/2 vanillestokje (plus het leeggeschraapte stokje)
  • 100 ml volle melk
  • 35 gr fijne griessuiker
  • 20 gr maïzena
  • 2 eierdooiers
  • fondant chocolade

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de 400 ml melk met het vanillemerg en de peul in een kookpot en breng die aan de kook.
  • Doe de 100 ml melk in een kommetje en klop daar de suiker en maïzena door.
  • Voeg de eierdooiers toe en klop ze door het papje.
  • Giet de helft van de kokende melk over het maïzenapapje en meng krachtig met een garde.
  • Giet dit papje bij de melk in de pot en kook nog een 2-tal minuten door.
  • Spoel een kom met koud water en laat hem omgekeerd uitdruppen.
  • Zet een fijne zeef op de kom en giet er de vanillevla in.
  • Leg een vel plasticfolie rechtstreeks op de vla, zodat er geen vel op komt.
  • Laat de vla afkoelen tot hij lauwwarm is.
  • Klop de vla nog eens goed door met een garde.
  • Rasp de fondant chocolade en spatel hem door de vla.

TIP:

Je kan de stracciatella vla nu nog afwerken met opgeklopte slagroom als je dat lekker vindt.

Reacties