Stracciatella vla
Foto Cathy Van de Moortele |
Een smeuïge vanillevla met daarin flintertjes chocolade. Wat denk je? Ik dacht het wel...
Wat hebben we nodig:
- 400 ml volle melk
- het merg van 1/2 vanillestokje (plus het leeggeschraapte stokje)
- 100 ml volle melk
- 35 gr fijne griessuiker
- 20 gr maïzena
- 2 eierdooiers
- fondant chocolade
Hoe gaan we te werk:
- Doe de 400 ml melk met het vanillemerg en de peul in een kookpot en breng die aan de kook.
- Doe de 100 ml melk in een kommetje en klop daar de suiker en maïzena door.
- Voeg de eierdooiers toe en klop ze door het papje.
- Giet de helft van de kokende melk over het maïzenapapje en meng krachtig met een garde.
- Giet dit papje bij de melk in de pot en kook nog een 2-tal minuten door.
- Spoel een kom met koud water en laat hem omgekeerd uitdruppen.
- Zet een fijne zeef op de kom en giet er de vanillevla in.
- Leg een vel plasticfolie rechtstreeks op de vla, zodat er geen vel op komt.
- Laat de vla afkoelen tot hij lauwwarm is.
- Klop de vla nog eens goed door met een garde.
- Rasp de fondant chocolade en spatel hem door de vla.
TIP:
Je kan de stracciatella vla nu nog afwerken met opgeklopte slagroom als je dat lekker vindt.
Reacties