Zachte broodstengels
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze zachte broodstengels zullen iedereen kunnen bekoren. Je bestrijkt ze na het bakken meteen met gesmolten kruidenboter en als je dat lekker vindt, kan je er ook nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas over strooien. Proef je het al? Eet ze nog warm, dan zijn ze op hun lekkerst.
Wat hebben we nodig:
- 12 gr korrelgist
- 25 gr suiker
- 225 gr water, lauwwarm
- 35 gr olijfolie
- 350 gr witte broodbloem
- 7 gr zout
- 30 gr boter, gesmolten
- fleur de sel
- snuif lookpoeder
- vers gesnipperde peterselie of gedroogde oregano
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Doe de korrelgist met de suiker, het water en de olijfolie in de kom van de Kenwood.
- Meng goed en laat 5 min staan.
- Stort de bloem op het gistpapje en leg er het zout op.
- Laat de Kenwood het deeg kneden tot het mooi homogeen is. Het deeg moet plakkerig zijn maar mag niet aan je handen blijven kleven.
- Laat het deeg 30 min rijzen in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Haal het deeg uit de kom, weeg het af en verdeel het in 12 gelijke porties.
- Bol de porties op, dek ze af en laat ze 5 min rusten.
- Maak de porties lang en leg ze met enige afstand op een bakplaat met bakpapier.
- Dek de broodstengels af met ingevet plastic en laat ze nog 30 - 45 min rijzen.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 200°C.
- Bak de broodstengels 17 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Meng de gesmolten boter met zout, lookpoeder, peterselie/oregano en bestrijk de broodjes hiermee van zodra ze uit de oven komen.
- Rasp Parmezaanse kaas boven de broodjes en laat ze even afkoelen op een rooster.
TIP:
Heb je broodjes over? Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een gesloten plastic zak.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties