Paris-Brest met rood fruit
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van soezen, ik hou van rood fruit en ik hou van zachte vullingen in taart. Deze Paris-Brest is zo leuk om te maken, je moet het gewoon proberen. Je kan er 1 grote taart van maken of 4 kleintjes, wat je zelf leuk vindt.
Wat hebben we nodig:
- 240 gr water
- 120 gr boter
- snuifje zout
- 125 gr bloem
- 2 eieren (100 gr), gemixt met de staafmixer
- 20 gr amandelschilfers
- 230 gr mascarpone
- 200 witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
- 475 ml slagroom, ijskoud
- 100 gr fijne griessuiker
- rood fruit (aardbeien, bosbessen, braambessen, frambozen,...)
- bloemsuiker
- extra rood fruit
Hoe gaan we te werk:
- Doe het water met de boter en het zout in een steelpan en breng het aan de kook.
- Van zodra de boter gesmolten is en het water kookt, voeg je de bloem in 1x toe.
- Roer goed met een houten spatel, tot je een deeg krijgt dat loslaat van de pan.
- Laat het deeg nog even goed doorwarmen onder voortdurend roeren, zodat het beslag de bloemsmaak kwijt raakt.
- Breng het beslag over in de kom van de Kenwood en klop het op lage snelheid met de K-klopper tot het beslag wat koeler is.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Schep het beslag over in een spuitzak met ronde spuitmond.
- Verwarm de oven voor op 220°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Teken met alcoholstift op het bakpapier 1 grote cirkel of 4 kleintjes. Draai het bakpapier om, zodat het beslag niet in aanraking komt met de stift.
- Spuit een grote cirkel deeg. Spuit een nieuwe, iets kleinere cirkel deeg in die eerste cirkel. Spuit een derde cirkel bovenop de twee eerste.
- Bestrooi de cirkels met amandelschilfers.
- Bak de Paris-Brest 10 min op 220°C. Verlaag de temperatuur naar 175°C en laat de soes nog 40 - 45 min verder bakken. Doe de oven in geen geval open tot de soes mooi gaar en goudkleurig is.
- Haal de soes uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
- Snij de soes horizontaal open.
- Klop de mascarpone op met de draadklopper in de Kenwood.
- Voeg de gesmolten en afgekoelde chocolade toe en klop op.
- Voeg de slagroom toe en klop verder op tot een stevige vulling.
- Leg het deksel van de soes omgekeerd en spuit er enkele toefjes vulling op.
- Spuit de rest van de vulling op de onderste helft van de soes. Je mag alle vulling gebruiken. Zorg dat de soes al op een taartschotel ligt.
- Versier de vulling met rood fruit en leg er de bovenkant op.
- Bestuif de Paris-Brest ruim met bloemsuiker.
- Vul de binnenste holte van deze donut-vorm op met extra rood fruit.
- Rasp er eventueel nog wat witte chocolade over.
TIP:
Je eet Paris-Brest best de dag zelf.
Reacties