Kruidenboter van daslook

Foto Cathy Van de Moortele

Wilde knoflook of daslook, een aromatisch kruid uit de familie van de uien. Het seizoen is bijna voorbij, eens de bloemetjes op de daslook verschijnen. De bladeren, steeltjes, knolletjes en zelfs de bloemen, zijn allemaal eetbaar. Deze kruidenboter doet het goed bij BBQ gerechten of op brood. Ik hou van de frisse smaak met een hint van knoflook, zonder meteen een stinkende adem te hebben. Bewaar deze kruidenboter in de diepvriezer en laat ze 10 min op kamertemperatuur komen voor je ze serveert.

Wat hebben we nodig:

  • 20 daslookbladeren, gewassen en gedroogd
  • 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • enkele Maldon zoutvlokjes of wat fleur de sel
  • peper van de molen
  • enkele chilivlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Cutter de daslookbladeren fijn in de keukenrobot.
  • Voeg de boter toe en kruid met zout, peper en chili.
  • Cutter alles door elkaar.
  • Leg 2 vellen plastic folie op elkaar en schep er de kruidenboter op.
  • Maak een worst van de boter en rol hem mooi op met de folie.
  • Maak de rol mooi strak en bind de uiteinden dan vast met een knoopje aan beide zijden.
  • Je kan je kruidenboter nu mooi invriezen of enkele dagen in de koelkast bewaren.

TIP:

Voeg wat citroenzeste toe voor extra zing.

Reacties