Aziatische rijstnoedelsoep met rul gebakken gehakt en gepekeld ei

Foto Cathy Van de Moortele

Na het maken van mijn runderbouillon, schepte ik de volgende ochtend het vet weg en bedacht ik dit Aziatisch geïnspireerde recept voor rijstnoedelsoep.

Wat hebben we nodig:

  • 1500 ml vers gemaakte runderbouillon
  • 1 stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 stukje chili, in fijne ringetjes gesneden
  • 5 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en geraspt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 200 gr varkensgehakt
  • zout
  • enkele chilivlokjes
  • een handvol jonge spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
  • 100 gr rijstnoedels
  • 2 gepekelde eieren, gehalveerd
  • verse bladpeterselie
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de bouillon in een kookpot en breng hem aan de kook.
  • Voeg de gember, chili, champignons en geraspte wortel toe.
  • De groentjes hebben niet veel tijd nodig om te garen.
  • Kruid met sojasaus en een flinke draai van de pepermolen.
  • Laat de sesamolie warm worden in een pannetje en bak het gehakt rul en bruin.
  • Kruid het gehakt met peper, zout en enkele chilivlokjes.
  • Doe de spinazie en de rijstnoedels in de hete soep en laat de noedels garen. Rijstnoedels hebben niet veel tijd nodig om te garen en je mag ze zeker niet mushy laten worden. Proef dus af en toe.
  • Zet 4 mooie kommen klaar en verdeel daar de soep met de noedels in.
  • Werk elke kom af met een half gepekeld ei, verse bladpeterselie, pijpajuintjes en rul gebakken gehakt.

TIPS:

Je kan ook koriander gebruiken ipv platte peterselie om het Aziatische aspect te beklemtonen.
Je kan het gepekelde ei ook vervangen door gewone hardgekookte of zacht gekookte eitjes.

Reacties