Amandelrotsjes

Foto Cathy Van de Moortele

Laat ze wat langer bakken voor een harder koekje of iets minder lang als je voor een zacht koekje gaat. Ik vind beide versies lekker, dus bak ik de helft iets langer dan de andere helft. Voor elks wat wils!

Wat hebben we nodig:

  • 3 eiwitten (100 gr), op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 250 gr amandelpoeder
  • 1/2 koffielepel amaretto
  • bloemsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de eiwitten in de kom van de Kenwood en doe er een snuifje zout bij.
  • Klop de eiwitten op met de draadklopper.
  • Voeg de suiker in deeltjes toe en klop verder tot een glanzende meringue.
  • Spatel het amandelpoeder door de meringue en voeg ook de amaretto toe.
  • Met een kleine roomijsschep (of met 2 koffielepeltjes), maak je gelijke hoopjes op de bakplaat. De koekjes lopen niet uit, dus ze mogen best dicht bijeen.
  • Bak de koekjes 20 (zacht) tot 30 min (hard) en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bestuif de koekjes met bloemsuiker eens ze afgekoeld zijn.

TIP:

Vervang de amaretto door een paar druppels amandelessence. Overdrijf hier niet mee, want het kan snel tegensteken.

Reacties

Anoniem zei…
Zeer lekker
Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Smakelijk!