Citroen pasta met kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Elke week koop ik citroenen, omdat ik ze graag gebruik in mijn gerechten. Zowel de zeste als het sap zijn waardevol en verfrissen een gerecht of dessert. Vandaag maken we citroen pasta met kip. De kippenborst halveer je zodat ze platter zijn en makkelijker garen.
Wat hebben we nodig:
- 1 kipfilet, horizontaal doormidden gesneden
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- bloem
- olijfolie
- spaghetti voor 2 personen
- 1 teen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
- 50 ml witte wijn
- sap van 1/2 citroen
- 60 gr Parmezaanse kaas
- verse platte peterselie, gesnipperd
- zeste van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis voor de pasta.
- Ondertussen bakken we de kip.
- Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper, zout en paprikapoeder.
- Wentel de kip door bloem en klop resterende bloem goed af.
- Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pan.
- Bak de kip goudbruin aan beide zijden. Draai ze maar 1x om.
- Hou de kip warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water.
- Voeg extra olijfolie toe aan de pan van de kip.
- Fruit de knoflook aan tot ze licht gekleurd is.
- Giet de witte wijn in de pan en laat die praktisch verdampen.
- Het citroensap mag in de pan.
- Voeg de al dente pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Voeg extra pastakookvocht toe wanneer de pasta nog iets langer moet garen in de pan. Het pastakookvocht zal ook de saus vormen over je pasta, gebruik er dus voldoende om genoeg saus te hebben.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de pasta, met de helft van de peterselie.
- Met een tang schep je alles goed om.
- Werk af met extra peterselie en citroenzeste.
- Verdeel de pasta over 2 borden.
- Snij de kip in plakken en leg ze bij de pasta.
TIP:
Door peterselie in verschillende fases toe te voegen, krijg je andere smaken en texturen op je bord, wat het eten weer boeiender maakt.
Ik heb verse spaghetti gemaakt, op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco.
De kipfilets heb ik sous-vide gegaard met peper, zout en een schijfje citroen, op 66°C gedurende 2u. Daarna heb ik ze kort afgebakken in geklaarde boter om ze een korstje te geven.
Reacties