Chocolate Chip koekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Een heel makkelijk recept, waarbij je gewoon alle ingrediƫnten mengt, in hoopjes op een bakplaat legt en afbakt. Iets om samen met de kinderen te doen? Oja, ze zijn natuurlijk heel erg lekker!

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 180 gr donkerbruine suiker
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 200 gr chocolate chips

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed enkele bakplaten met bakpapier of een bakvel.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in de kom van de Kenwood en bevestig de K-klopper.
  • Meng de ingrediĆ«nten kort maar krachtig door elkaar.
  • Verdeel het beslag in gelijke hoopjes en laat een klein beetje ruimte tussen de koekjes. Ze spreiden niet echt uit.
  • Bak de koekjes 20 min. Ze zullen nog een beetje zacht zijn in het midden, maar de randjes moeten stevig zijn.
  • De koekjes harden uit bij het afkoelen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

TIP:

Vergeet niet om een glas melk te serveren bij deze koekjes, zodat je ze kan soppen.
Chocolate chips zijn bakbestendige stukjes chocolade. Ze smelten niet tijdens het bakken. 

Reacties