Amerikaans meatloaf

Foto Cathy Van de Moortele

Amerikanen gebruiken vaker rundergehakt, waar wij in Belgiƫ eerder opteren voor varkensgehakt of een mengeling van varken/kalf/rund. Ik vind puur rundergehakt te droog om er meatloaf van te maken en ben dus toch gegaan voor gemengd gehakt en nee, ik heb er geen spijt van!

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 50 gr cheddar kaas, geraspt
  • 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 kleine ui, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • 1 ei
  • 80 gr paneermeel
  • 50 ml melk
  • peper van de molen
  • zout
  • 70 gr ketchup
  • 15 gr donkerbruine suiker
  • 5 gr mosterd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschaal klaar om het meatloaf in te bakken.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de kaas, paprikablokjes, ui, het ei, paneermeel en de melk toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng kort, zonder het vlees te compact te maken.
  • Vorm een meatloaf en leg het in de ovenschaal.
  • Zet de schaal in de oven voor 30 min.
  • Ondertussen maak je de saus waarmee je straks je meatloaf mee gaat insmeren: meng de ketchup met de suiker en de mosterd.
  • Haal je meatloaf uit de oven en bestrijk het met de saus. Alle saus mag gebruikt worden.
  • Zet het meatloaf terug in de oven voor 30 min.
  • Laat de schaal op een rooster afkoelen voor je het vlees aansnijdt.

TIP:

Zowel warm als koud lekker.

Reacties