Ovenschotel kip broccoli

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een lekkere ovenschotel waar je weinig werk aan hebt: kipfilet met broccoli en kaassaus.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • chilivlokjes
  • knoflook, gepeld en geperst
  • 2 kipfilets, horizontaal gehalveerd
  • peper van de molen
  • zout
  • 400 gr broccoliroosjes (diepvries), ontdooid
  • 40 gr boter
  • 40 gr vloeiende bloem
  • 400 ml melk
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • panko
  • extra Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet de olijfolie in een ovenschaal en strooi er wat chilivlokjes en de geperste knoflook in.
  • Leg de kipfilets in de schaal en kruid ze met peper en zout.
  • Leg de broccoliroosjes op de kip.
  • Maak een roux: laat de boter smelten in een steelpannetje en roer er de bloem door.
  • Giet de melk in deeltjes bij de roux en roer goed tot je een dikke saus bekomt.
  • Kruid de saus met peper en zout.
  • Laat de Parmezaanse kaas smelten in de saus.
  • Giet de saus over de broccoli.
  • Meng de panko met de extra Parmezaanse kaas en strooi die over de saus.
  • Zet de ovenschotel 30 - 40 min in de oven.
  • Als de panko nog niet gekleurd is, zet je de schotel nog even onder de grill.

TIP:

Je kan ook 50 gr geraspte mozzarella gebruiken in je kaassaus ipv Parmezaanse kaas.

Reacties