Ovenschotel kip broccoli
Foto Cathy Van de Moortele |
Een lekkere ovenschotel waar je weinig werk aan hebt: kipfilet met broccoli en kaassaus.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- chilivlokjes
- knoflook, gepeld en geperst
- 2 kipfilets, horizontaal gehalveerd
- peper van de molen
- zout
- 400 gr broccoliroosjes (diepvries), ontdooid
- 40 gr boter
- 40 gr vloeiende bloem
- 400 ml melk
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- panko
- extra Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de olijfolie in een ovenschaal en strooi er wat chilivlokjes en de geperste knoflook in.
- Leg de kipfilets in de schaal en kruid ze met peper en zout.
- Leg de broccoliroosjes op de kip.
- Maak een roux: laat de boter smelten in een steelpannetje en roer er de bloem door.
- Giet de melk in deeltjes bij de roux en roer goed tot je een dikke saus bekomt.
- Kruid de saus met peper en zout.
- Laat de Parmezaanse kaas smelten in de saus.
- Giet de saus over de broccoli.
- Meng de panko met de extra Parmezaanse kaas en strooi die over de saus.
- Zet de ovenschotel 30 - 40 min in de oven.
- Als de panko nog niet gekleurd is, zet je de schotel nog even onder de grill.
TIP:
Je kan ook 50 gr geraspte mozzarella gebruiken in je kaassaus ipv Parmezaanse kaas.
Reacties