Aardbeienmousse in de Cuisine Companion

Foto Cathy Van de Moortele

Niet getreurd als je geen Cuisine Companion of Thermomix in huis hebt: met een keukenrobot kom je ook al een heel eind. Deze aardbeienmousse bevat amper 3 ingrediënten en is heel snel klaar. Lekker, luchtig, licht en weinig calorieën. Nog steeds geïnteresseerd?

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr aardbeien, ontkroond
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 1 eiwit, op kamertemperatuur

Hoe gaan we te werk:

  • Bevestig het hakmes in de Cuisine Companion en leg er de aardbeien in. Je hoeft ze niet te snijden.
  • Voeg ook de vanillesuiker toe.
  • Zet het deksel op de kom, kies voor snelheid 12 en 1 min.
  • Verwissel het mes voor de vlinder en schraap de aardbeipuree naar beneden.
  • Voeg het eiwit toe, sluit het deksel en verwijder het stoomkapje.
  • Klop het eiwit met de aardbeipuree 5 min op, op snelheid 7.
  • Er mag gerust nog hier en daar wat aardbeipuree te zien zijn. Die vormen mooie rode sliertjes in je mousse.
  • Schep de mousse over in glazen en bewaar in de koelkast of eet de mousse meteen. Hij hoeft niet op te stijven omdat hij zo mooi luchtig geklopt is.

TIP:

Heb je geen Cuisine Companion of Thermomix? Cutter de aardbeien dan fijn met de suiker in een keukenrobot of blender op hoge snelheid. Voeg het eiwit toe en cutter verder op, op hoge snelheid, tot je een mousse krijgt. Je kan het eiwit ook opkloppen met kloppers en onder de aardbeipuree spatelen, maar je zal niet dezelfde luchtigheid en volume krijgen.
In de Kenwood: doe de fijngesneden aardbeien met de vanillesuiker in de kom van de Kenwood en mix fijn met de draadklopper (zet het deksel wel op de kom om spatten te voorkomen) op hoge snelheid. Voeg het eiwit toe en klop zeker 5 min (zet je timer) op op de hoogste snelheid, met de draadklopper. Je kom zal nu tot bovenaan gevuld zijn met aardbeimousse.


Reacties