Zalmforel in de oven

 

Foto Cathy Van de Moortele

Wat een heerlijke vis is dit toch. Subtieler dan zalm en boeiender dan gewone forel. Ik ben fan!

Wat hebben we nodig:

  • 1 zalmforel, ontschubd en ingewanden verwijderd
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele plakjes citroen + 1 citroen
  • platte peterselie
  • gedroogde dille
  • tomaatjes aan de tros

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een ovenschaal klaar en doe er wat olijfolie in. Zorg dat hij groot genoeg is, zodat de zalmforel er helemaal in kan.
  • Dep de vis aan alle zijden (ook de binnenkant) goed droog met keukenpapier.
  • Met een scherp mes maak je aan beide kanten diagonale insnijdingen, tot aan de graat. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
  • Wrijf de vis helemaal in (ook de binnenkant) met wat olijfolie.
  • Kruid aan alle zijden (ook de binnenkant) met peper en zout.
  • Stop enkele plakjes citroen en wat takjes peterselie in de buikholte.
  • Strooi gedroogde dille op de velkant.
  • Leg de vis in de ovenschaal.
  • Leg de trostomaten naast de vis en kruid ze met peper en zout.
  • Halveer de citroen en leg beide helften in de ovenschaal, met de snijkant naar beneden.
  • Schuif de vis zo'n 25 min in de oven.
  • Serveer met krieltjes of met rijst.

TIP:

Dit gerecht is goed voor 2 personen. Serveer er nog een groene salade bij.



Reacties