Zalmforel in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat een heerlijke vis is dit toch. Subtieler dan zalm en boeiender dan gewone forel. Ik ben fan!
Wat hebben we nodig:
- 1 zalmforel, ontschubd en ingewanden verwijderd
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- enkele plakjes citroen + 1 citroen
- platte peterselie
- gedroogde dille
- tomaatjes aan de tros
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een ovenschaal klaar en doe er wat olijfolie in. Zorg dat hij groot genoeg is, zodat de zalmforel er helemaal in kan.
- Dep de vis aan alle zijden (ook de binnenkant) goed droog met keukenpapier.
- Met een scherp mes maak je aan beide kanten diagonale insnijdingen, tot aan de graat. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
- Wrijf de vis helemaal in (ook de binnenkant) met wat olijfolie.
- Kruid aan alle zijden (ook de binnenkant) met peper en zout.
- Stop enkele plakjes citroen en wat takjes peterselie in de buikholte.
- Strooi gedroogde dille op de velkant.
- Leg de vis in de ovenschaal.
- Leg de trostomaten naast de vis en kruid ze met peper en zout.
- Halveer de citroen en leg beide helften in de ovenschaal, met de snijkant naar beneden.
- Schuif de vis zo'n 25 min in de oven.
- Serveer met krieltjes of met rijst.
TIP:
Dit gerecht is goed voor 2 personen. Serveer er nog een groene salade bij.
Reacties