Coulis van rode paprika
Foto Cathy Van de Moortele |
Schitterend bij gegrilde vis of kip, bij gevulde courgette of ui: coulis van rode paprika. Je kan zelf je paprika's grillen (heb ik ook gedaan) of je kiest voor een goed merk gegrilde paprika's in glas. Gebruik het sap dat bij de paprika's zit voor extra smaak. Voeg verse kruiden toe als je daar zin in hebt: oregano, basilicum, bladpeterselie... maar hou het bij 1 soort. Je kan ook wat kerstomaatjes toevoegen als je die liggen hebt. Probeer het maar uit. Je kan de coulis makkelijk invriezen.
Wat dacht je van bucatini met deze coulis?
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kleine, zoete uien, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- verse oreganoblaadjes
- 1 bokaal gegrilde rode paprika's, grof gehakt
- witte peper
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie warm worden in een sauteuse.
- Voeg de uien toe en laat ze zachtjes fruiten. Ze mogen niet kleuren.
- Voeg de look toe en laat die geurig worden.
- Strooi de oregano over de uien en voeg de paprika's toe.
- Voeg de helft van het sap toe en breng de saus aan de kook.
- Laat de saus15 min pruttelen of tot de paprika's heel erg zacht zijn.
- Giet de saus in de blender en pureer ze tot ze zijdezacht is.
- Giet de saus door een zeer fijne metalen zeef en duw met de onderkant van een klein pollepel zoveel mogelijk coulis uit de saus. De pulp kan je weggooien.
- Kruid met peper en zout.
- Je coulis is klaar voor gebruik!
TIP:
Om zelf paprika's te roosteren, snij je de paprika in 4. Verwijderd de kroon en de zaadlijsten. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op een rooster onder de grill, tot ze zwart blakeren. Draai om en grill ook de andere kant. Schraap de verbrande velletjes weg. Klaar!
Serveer deze coulis zowel koud als warm.
Reacties