Granola met dadels

Foto Cathy Van de Moortele

Geïnspireerd door het recept van Maseblog, besloot ik om deze granola een kans te geven. Ik vind granola heerlijk over Griekse yoghurt, maar ook gewoon zo, als tussendoortje, een handjevol, geeft je meteen weer een boost. Wedden dat je deze (vegan) granola wel vaker zal maken?

Wat hebben we nodig:

  • 30 gr kokosolie
  • 40 gr esdoornsiroop
  • 15 gr water
  • 10 medjoul dadels, ontpit
  • 50 gr pecannoten
  • 150 gr havermout
  • 10 gr pure cacao
  • 50 gr chocolate chips

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de kokosolie met de esdoornsiroop en het water in een steelpannetje en verwarm het tot alles mooi gesmolten is. Laat even afkoelen.
  • Hak de dadels en de pecannoten in stukjes.
  • Meng de dadels met de noten, havermout en cacao.
  • Giet de gesmolten kokosolie over de granola en meng goed.
  • Verdeel de granola over de bakplaat en spreid goed open, zodat de stukjes mooi krokant kunnen worden.
  • Bak de granola 25 min of tot hij goed gekleurd is. Pas op dat de granola niet verbrandt!
  • Laat de granola volledig afkoelen en voeg dan de chocolate chips toe.

TIP:

Maak een dubbele portie en geef een bokaal granola cadeau aan iemand die een heerlijk ontbijt verdient.

Reacties