Steak met noodles

Foto Cathy Van de Moortele

Mafaldine noodles zijn uitermate geschikt voor dit gerecht en de gekrulde randjes van deze pasta, maken het gerecht extra aantrekkelijk. Ik heb gekozen voor een dunne lende. Met 1 steak kan je al wat mondjes voeden.

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 dunne lende, in reepjes gesneden
  • peper van de molen 
  • zout
  • 1 ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, in repen gesneden
  • 1/2 courgette, gehalveerd en in maantjes gesneden
  • 125 gr mafaldine pasta
  • chilivlokjes (optioneel)
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt
  • verse krulpeterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de olie met de kruiden en leg er de reepjes vlees in. Kruid met peper en zout. Breng alles over in een zakje en laat het vlees 2u marineren (of gedurende de nacht).
  • Zet een wok op het vuur en doe er wat olie in. Laat de wok goed warm worden.
  • Met een tang breng je de biefstukreepjes over in de wok. 
  • Bak het vlees kort en haal het uit de pan.
  • Voeg wat extra olie toe en roerbak de ui, look en paprika.
  • Wanneer deze groentjes wat zachter zijn, voeg je ook de courgette toe.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Verdeel de pijpajuintjes in wit en groen. Het witte gedeelte voeg je al toe aan je wokgerecht.
  • Meng de pasta met de groentjes en voeg ook het vlees weer toe.
  • Voeg wat pastakookvocht toe mocht het gerecht te droog worden.
  • Kruid nogmaals af met peper en zout en als je graag pit wilt: voeg gerust wat chilivlokjes toe.
  • Werk af met de krulpeterselie en het groen van de pijpajuintjes.

TIP:

Verwijder zichtbaar vet van het vlees.


Reacties